zvířátka***zvířátka***zvířátka***zvířátka***zvířátka***zvířátka***zvířátka***zvířátka***zvířátka

Levhart obláčkový

26. března 2010 v 17:22 | Monča |  O zvířátkách

uzrt
Levhart obláčkový
Původní
prostředí ,ve kterém se levhart obláčkový žije, se stále zmenšuje, jelikož v jihovýchodní asii i v jižní Číně se kácejí lesy, aby tak byla rozšířena půda pro zemědělskou výrobu. Levhart obláčkový obývá nejrůznější typy pralesa. Větší část svého života se zdržuje v korunách stromů.
Levhart obláčkový je velmi obratná kočka.
rozmnožování  
zr

                                                                                                       V zajetí rodí mláďata od března do května. V jednom vrhu bývá až pět mláďat. Mláďata váží po narození asi 150 gramů a jako mláďata všech kočkovitých šelem jsou slepá. Oči otvírají po 12 dnech. V doupěti  matky se začínají pohybovat po pěti týdnech. Do deseti týdnů nepřijímají pevnou stravu, živí se pouze mateřským mlékem. samostatná jsou asi v devíti měsících. V době, kterou tráví mláďata v doupěti, se zároveň učí lovit potravu. Mláďatům chybí černé lemování skvrn na srsti, které se vytváří až ve stáří šesti měsíců.
potrava a lov                                                                                                       Levhart obláčkový je typický masožravec, žere pouze maso, především ptáky nebo opice. Loví je v korunách stromů. Zvířata usmrcuje tak, že je chytí tlapou a probodne ostrými drápy. Může ulovit i jiná zvířata např. prasata, jeleny, kozy...                      Na lov vychází za soumraku.   
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama